Letselschade claimen na ongeval met motor

Letselschade claimen na ongeval met motorEen ongeval met een motor kan ernstig letsel tot gevolg hebben. Een motorrijder is een relatief kwetsbare weggebruiker. Zelfs met de meest beschermende kleding en een goede helm loopt u bij een ongeval met de motor een relatief grote kans op ernstige botbreuken, hersenletsel en zelfs blijvende invaliditeit. Als het ongeval met de motor is veroorzaakt door een andere weggebruiker, dan kunt u vaak letselschade claimen. Hiervoor kunt u de hulp van een letselschadejurist inroepen. Is een andere weggebruiker aansprakelijk is motorongeval, dan zijn er voor u geen kosten verbonden aan onze juridische bijstand.

Letselschade na ongeval met motor? Neem nu vrijblijvend contact op voor juridische hulp in Eindhoven

Aansprakelijkheid bij motorongeval

Motorrijden heeft veel voordelen. Op een motor bent u wendbaar en zo kunt u bijvoorbeeld files vaak omzeilen. De wendbaarheid van een motor kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Een ongeval ligt op de loer wanneer een automobilist u als motorrijder over het hoofd ziet. Uiteraard probeert u zoveel mogelijk te anticiperen op onverwachte verkeerssituaties, een aanrijding is echter helaas niet altijd te voorkomen.

Wie er aansprakelijk is voor uw letselschade na het motorongeval hangt af van de toedracht van de aanrijding. Heeft een automobilist u geen voorrang verleend of bent u in de file aangereden door een automobilist die van rijbaan wisselde? De aansprakelijkheid is in een dergelijke situatie ook afhankelijk van de snelheid van de motorrijder. Als u zich aan de snelheid hield op het moment van het ongeval, dan is de automobilist volledig aansprakelijk. De automobilist is doorgaans ook aansprakelijk als het snelheidsverschil tussen de auto en de motor in de file niet groter was dan 10 km per uur. U kunt dan letselschade claimen bij de verzekeraar van de automobilist.

Hoeveel letselschade claimen na ongeval met motor?

De hoogte van de schadevergoeding die u kunt claimen is afhankelijk van uw situatie. Welke kosten moet u maken als gevolg van de aanrijding? U kunt daarnaast ook denken aan misgelopen inkomsten doordat u tijdelijk of langdurig niet meer kunt werken. Alle kosten en misgelopen inkomsten noemen we ‘materiële letselschade’. Na een ongeval met de motor kunt u ook immateriële letselschade claimen. Hieronder vallen de schadeposten die niet in een concreet geldbedrag zijn uit te drukken. Hierbij kunt u denken aan een compensatie voor verdriet, pijn en minder plezier in het leven. De schadevergoeding voor immateriële letselschade noemen we smartengeld.
U kunt letselschade claimen voor onder andere de volgende schadeposten:

  • Medische behandelingen en hulpmiddelen
  • Noodzakelijke aanpassingen in huis, zoals bijvoorbeeld aangepast toilet
  • Extra reiskosten
  • Hulp in de huishouding of klusjesman
  • Loonderving
  • Schade aan goederen en bezittingen
  • Kosten van studievertraging
  • Smartengeld

Afwikkeling met verzekeringsmaatschappij

Uit ervaring weten wij dat het voor motorrijders dikwijls een lastige zaak is om schadevergoeding te claimen bij een verzekeringsmaatschappij. Dit is deels het gevolg van statistieken en deels het gevolg van stereotypering. Een ongeval met de motor leidt vaak tot aanzienlijke letselschade, doordat het letsel vaak ernstig is en de schade aan motoren ook fors in de papieren kan lopen. Daarnaast zetten verzekeringsmaatschappijen motorrijders vaak weg als roekeloze waaghalzen, die altijd te hard rijden. Om ervoor te zorgen dat u niet de dupe wordt van deze onwil en stereotypering van de verzekeringsmaatschappijen is het verstandig om uw letselschade te laten claimen door een ervaren letselschade expert.

Juridische hulp bij letselschade claimen

Na een ongeval met de motor kunt u juridische hulp inschakelen van een letselschade expert. Bij volledige aansprakelijkheid van de tegenpartij kost deze bijstand u gegarandeerd niets. De juridische kosten worden in dat geval automatisch doorberekend aan de aansprakelijke tegenpartij. Als er nog onduidelijkheid is over de aansprakelijkheid, kan een letselschade expert een onafhankelijk aansprakelijkheidsonderzoek voor u uitvoeren. Wij informeren u hier graag verder over. De letselschade expert kan vervolgens de tegenpartij aansprakelijk stellen, samen met u de hoogte van de schadevergoeding berekenen en de letselschade claimen bij de aansprakelijke partij.

Vrijblijvend advies

Onze letselschade juristen dragen het keurmerk van het Register Letselschade, hebben jarenlange ervaring met letselschadezaken en het onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen naar aanleiding van een ongeval met motor. Indien gewenst bezoeken wij u graag thuis in Eindhoven voor een eerste, vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mocht uw zaak uitzonderlijk zijn en niet buiten de rechtbank om afgewikkeld kunnen worden, dan zal uw letselschade jurist de zaak aan een letselschade advocaat overdragen. Dit is slechts in 3% van alle gevallen aan de orde.