Schadevergoeding claimen na auto-ongeluk

hoeveel schadevergoeding na auto-ongelukEen auto-ongeluk kan in een fractie van een seconde zijn gebeurd. Achteraf vraagt u zich misschien af wat er nu precies is gebeurd en waarom. Zeker als u zich zelf aan de verkeersregels hield en iemand anders het ongeval veroorzaakte. Is een ander aansprakelijk voor uw auto-ongeluk? Wanneer u letselschade opgelopen heeft door toedoen van een ander, kunt u kosteloos een letselschade expert inschakelen. U kunt bijkomen van de schrik en herstellen van uw letsel terwijl een ervaren letselschade expert ervoor zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u na een auto-ongeluk recht op heeft .

Schadevergoeding claimen na auto-ongeluk? Neem contact op met onze ervaren letselschade specialisten voor juridische hulp in Eindhoven.

Ik heb een auto-ongeluk gehad, wat moet ik doen?

Na een auto-ongeluk dient u voor zover u daartoe in staat bent, direct een aantal stappen te ondernemen om de afwikkeling van uw letselschade zo soepel mogelijk te laten verlopen. Uw veiligheid staat voorop, zo gaat u op de snelweg altijd achter de vangrail staan. Zodra u en eventueel andere betrokkenen in veiligheid zijn gebracht, zijn de volgende punten van belang op de plaats van het ongeval:

 • Schadeformulier invullen
 • Gegevens betrokken partijen en getuigen verzamelen
 • Foto’s maken van de verkeerssituatie en schade

Bij een auto-ongeluk waarbij alleen sprake is van blikschade hoeft u de politie niet ter plaatse te laten komen. U dient de politie wél in te schakelen als er sprake is van de volgende omstandigheden:

 • Ernstig letsel
 • Ernstige schade aan één van de betrokken voertuigen
 • Een betrokken partij is doorgereden na het ongeval
 • Er is een buitenlands voertuig betrokken bij het ongeval
 • Er is een meningsverschil ontstaan tussen betrokken partijen
 • Vermoeden van misdrijf zoals dronkenschap of onverzekerd voertuig

Heeft u bovenstaande aanwijzingen na het auto-ongeluk uitgevoerd, dan kunnen alle betrokken partijen hun eigen weg vervolgen. Vervolgens zijn er zaken die u moet regelen in de eerste week na het ongeval. Hierbij kunt u denken aan het volgende:

 • Huisarts bezoeken voor nekklachten die mogelijk op whiplash duiden
 • Letselschade expert inschakelen om schadevergoeding te claimen
 • Alle bonnetjes en facturen bewaren van kosten die u maakt door het auto-ongeluk

Nekpijn na het auto-ongeluk, heb ik een whiplash?

Met name bij een kop-staartbotsing waarbij u van achteren aangereden bent, is het risico op een whiplash groot. Whiplash klachten ontstaan als het hoofd met hoge snelheid van achteren naar voren zwaait. Omdat er veel verschillende symptomen zijn die op een whiplash kunnen duiden, is het altijd verstandig om zo spoedig mogelijk uw huisarts te bezoeken. Uw huisarts kan op basis van uw klachten vaststellen of er inderdaad sprake is van een whiplash. Het is belangrijk om de diagnose zo spoedig mogelijk na het auto-ongeluk te laten stellen om aanspraak te maken op schadevergoeding voor de kosten die u maakt als gevolg van uw whiplash. De meest voorkomende whiplashklachten zijn:

 • Stijve nek
 • Nek- en rugpijn
 • Duizeligheid
 • Concentratiestoornissen
 • Geheugenverlies

De dader is doorgereden, wat nu?

Als de dader na het auto-ongeluk is doorgereden, dan is het niet mogelijk schadevergoeding te claimen bij de veroorzaker. Dit hoeft echter niet te betekenen dat u zelf moet opdraaien voor alle kosten die het ongeluk met zich meebrengt. U kunt in een dergelijk geval terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Om schadevergoeding bij het Waarborgfonds Motorverkeer te kunnen claimen, moet u binnen veertien dagen na het auto-ongeluk concrete acties hebben ondernomen om de dader te achterhalen. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld aangifte doet bij de politie en eventueel advertenties plaatst om getuigen te vinden. Daarnaast moet u de schadeclaim binnen een termijn van drie jaar ingediend hebben bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Hoeveel schadevergoeding kan ik claimen?

Hoeveel schadevergoeding u ontvangt voor uw letselschade na een auto-ongeluk is zeer afhankelijk van de omstandigheden en uw persoonlijke situatie. Wij adviseren om altijd een ervaren letselschade expert in te schakelen om de hoogte van uw schadevergoeding te berekenen. Uw letselschade bestaat uit alle kosten en misgelopen inkomsten die een direct gevolg zijn van het auto-ongeluk. Moet u bijvoorbeeld een half jaar naar een fysiotherapeut? Dan kunt u naast de kosten van de fysiotherapie ook de kosten van uw eigen risico bij uw zorgverzekeraar claimen bij de aansprakelijke partij. Daarnaast zijn er allerlei schadeposten waar u misschien niet direct bij stilstaat, maar die u wel kunt claimen bij de aansprakelijke partij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende schadeposten:

 • Medische hulpmiddelen
 • Hulp van derden (klusjesman, huishoudster, etc.)
 • Extra reiskosten
 • Eigen risico van uw zorgverzekering
 • Smartengeld

Moet ik een letselschade expert inschakelen?

U bent niet verplicht om u na een auto-ongeluk juridisch te laten bijstaan door een letselschade expert, maar het is wel verstandig. Onze letselschade experts hebben jarenlange ervaring in het afwikkelen van letselschadezaken en kunnen samen met u precies vaststellen hoeveel schadevergoeding u kunt claimen. Bovendien zijn er voor u geen kosten verbonden aan onze juridische bijstand als een andere partij aansprakelijk is.

Hoe neem ik contact op?

Onze letselschade juristen hebben ruime ervaring met letselschadezaken na een auto-ongeluk. Als de tegenpartij voor 100% aansprakelijk is voor uw letselschade, dan krijgt u van ons gegarandeerd kosteloos rechtsbijstand. U kunt zich in alle rust richten op het herstellen van uw letsel terwijl wij de schadeclaim indienen en de juridische aspecten van uw letselschade van begin tot eind afwikkelen. Wij zorgen ervoor dat de schadevergoeding zo snel mogelijk op uw rekening staat en komen graag bij u langs in Eindhoven voor het eerste gesprek.

Bel ons op 085 – 877 1774 of vul het contactformulier op. U weet dan snel waar u aan toe bent.