Schadevergoeding passagier scooterongeluk

Schadevergoeding passagier scooterongelukHet is wellicht één van de meest angstaanjagende dingen die u kan overkomen. Een scooterongeluk terwijl u als passagier achterop zit. U ziet het ongeluk misschien al aankomen, maar kunt niet meer dan dan u schrap zetten en hopen dat u er heelhuids vanaf komt. U zit immers zelf niet achter het stuur. Na een scooterongeluk waarbij u als passagier achterop zat, heeft u recht op schadevergoeding. Daarnaast mag u zich kosteloos laten bijstaan door een letselschade expert.

Schadevergoeding na scooterongeluk als passagier? Neem vandaag nog contact op voor juridisch advies. Bij letselschade in Eindhoven en in de rest van Nederland kunnen wij u kosteloos bijstaan.

Schuldloze derde scooterongeluk

Als passagier met letselschade na een scooterongeluk, bent u wat in juridische termen de schuldloze derde wordt genoemd. Dit betekent dat u niet aansprakelijk gesteld kunt worden voor het ongeluk, uw eigen letselschade of de schade van een ander. Om als passagier schadevergoeding te claimen, heeft u twee mogelijkheden. U legt de aansprakelijkheid bij de bestuurder van de scooter bij wie u achterop zat tijdens het scooterongeluk óf u stelt de bestuurder van het andere voertuig aansprakelijk. Als passagier scooterongeluk hoeft u een eventueel aansprakelijkheidsonderzoek niet af te wachten; als schuldloze derde met letselschade kunt u zich richten tot één van de betrokken verzekeringsmaatschappijen om schadevergoeding te claimen. De verzekeringsmaatschappijen zullen uiteindelijk zelf de uitgekeerde bedragen met elkaar verrekenen.

Schadevergoeding berekenen

U bent als schuldloze derde verzekerd van een schadevergoeding voor de letselschade die u tijdens een scooterongeluk heeft opgelopen. Dit betekent overigens niet dat u automatisch een maximale schadevergoeding zult ontvangen. Zonder juridische hulp is het aannemelijk dat de verzekeringsmaatschappij geen maximale schadevergoeding zal berekenen. Simpelweg omdat de partij die de letselschadeberekening maakt ook zelf moet uitbetalen. Mensen die als bijrijder door een scooterongeluk letselschade hebben opgelopen, doen er goed aan een onafhankelijk letselschade expert in te schakelen. Deze kan samen met u het maximale bedrag aan schadevergoeding vaststellen en de schadeclaim bij de verzekeringsmaatschappij indienen.

Voorbeelden posten schadevergoeding

Wanneer u als passagier slachtoffer bent van een scooterongeluk en u bent gewond geraakt of u heeft schade aan spullen die u bij zich droeg, dan is er sprake van letselschade. Alle kosten die het gevolg zijn van het ongeluk met de scooter moeten dan worden vergoed door de aansprakelijke partij. In het geval van ernstiger letsel kan dit betekenen dat u niet alleen met medische kosten van bijvoorbeeld een operatie te maken krijgt, maar dat er ook sprake is van loonderving door arbeidsongeschiktheid. Daarnaast is het mogelijk dat u door tijdelijke of blijvende invaliditeit hulp van derden moet inschakelen om uw huis schoon te maken of de klusjes rondom het huis op te knappen. Ten slotte ervaart u na het scooterongeluk misschien minder plezier in het leven doordat u uw hobby’s niet meer kunt uitvoeren of chronisch pijn heeft. Deze laatste schadepost noemen we gederfde levensvreugde. U kunt hiervoor smartengeld claimen. Bij letselschadeposten kunt u onder andere denken aan:

  • Medische kosten
  • Extra reiskosten
  • Hulp in de huishouding
  • Nutteloos geworden kosten (bijvoorbeeld fitnessabonnement)
  • Loonderving
  • Verlies aan arbeidsvermogen
  • Smartengeld

Gegarandeerd kosteloze rechtsbijstand

Wanneer u als passagier bent betrokken bij een scooterongeluk is er altijd iemand anders aansprakelijk voor uw letselschade. Dit betekent dat één van onze letselschade juristen u altijd gegarandeerd kosteloos rechtsbijstand kan bieden. De juridische kosten worden direct doorberekend aan de aansprakelijke partij. Hulp bij het berekenen van uw schadevergoeding, het onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen en het indienen van de schadevergoeding door één van onze ervaren letselschade specialisten kost u dus niets.

Inschakelen juridische hulp

Onze letselschade juristen dragen het keurmerk van het Register Letselschade en hebben jarenlange ervaring met letselschadezaken. U kunt altijd contact opnemen voor een eerste, vrijblijvend advies. Wij bezoeken u ook graag thuis in Eindhoven indien u dit wenst en maken ons sterk voor een maximale schadevergoeding voor uw letselschade. U kunt zich na het scooterongeluk met een gerust hart richten op uw herstel, de juridische afwikkeling van uw letselschadezaak is bij ons in vertrouwde handen.