Vergoeding letselschade na aanrijding politieauto

vergoeding-schade-aanrijding-politieautoPolitieauto’s en andere voorrangsvoertuigen gaan altijd voor wanneer zij met sirene en zwaailicht rijden. Iedereen kent de theorie. Op het moment dat u in de praktijk te maken krijgt met een politieauto die voorrang afdwingt, moet u in korte tijd op de juiste manier weten te reageren. Meestal gaat dat goed, maar het kan gebeuren dat er verwarring ontstaat en dat u betrokken raakt bij een aanrijding met een politieauto. Wat betreft het afwikkelen van de letselschade is dit een bijzondere situatie. U doet er verstandig aan om hiervoor een ervaren letselschade expert in te schakelen.

Schadevergoeding na aanrijding politieauto? Onze ervaren letselschade juristen staan u graag bij. Neem contact op voor advies in Eindhoven.

Zit ik altijd fout na aanrijding met politieauto?

Ondanks dat u een politieauto voorrang moet verlenen als deze met sirenes en zwaailicht rijdt, is het niet altijd vanzelfsprekend dat u aansprakelijk bent als er een aanrijding ontstaat tussen u en de politieauto. Het feit dat een politieauto mag afwijken van de verkeersregels, betekent niet dat de bestuurder zich nooit hoeft te verantwoorden. Als namelijk blijkt dat de bestuurder van de politieauto niet veilig heeft gehandeld of zich niet strikt aan de procedures heeft gehouden, dan kunt u de bestuurder toch aansprakelijk stellen en schadevergoeding voor uw letselschade eisen.

Mag politieauto afwijken van de verkeersregels?

De bestuurder van een politieauto is bevoegd om van de verkeersregels af te wijken. Vanzelfsprekend zijn politieagenten intensief getraind om dit op een verantwoorde manier te doen. De belangrijkste richtlijn is het voorkomen van onveilige situaties die leiden tot een aanrijding met medeweggebruikers. Daarnaast zijn er bijzondere verkeersregels waar een politieauto zich aan moet houden. Mocht het noodzakelijk zijn om door rood licht te rijden, dan is dit slechts geoorloofd met maximaal 20 kilometer per uur. Het is overigens niet zo dat de bestuurder van een politieauto altijd met sirene en zwaailicht moet rijden om van de verkeersregels te mogen afwijken. Als dit gebeurt met gegronde reden, dan geldt echter des te meer dat de bestuurder dit op een veilige manier moet doen om een aanrijding te voorkomen.

Aansprakelijkheid na aanrijding politieauto

Als u een aanrijding heeft gehad met een politieauto, dan zal waarschijnlijk een aansprakelijkheidsonderzoek moeten bepalen wie aansprakelijk is. Hieruit zal blijken of de bestuurder van de politieauto zich wel of niet aan de procedures heeft gehouden en er alles aan heeft gedaan om een ongeval te voorkomen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u de politieagent in kwestie aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Omdat de aanrijding hoogstwaarschijnlijk gebeurde onder werktijd van de politieagent, gaat het om een bedrijfsongeval. U krijgt dan te maken met zijn werkgever. Wij adviseren om hierbij altijd juridische hulp in te schakelen. In de praktijk kan een letselschadevergoeding claimen bij overheidsinstellingen, zoals de politie, een complexe en tijdrovende klus zijn.

Juridische hulp bij afwikkeling van letselschade

Mocht u verwikkeld zijn geraakt in een aanrijding met een politieauto, dan is het ten zeerste aan te raden om een letselschade expert in te schakelen. Aangezien het niet eenvoudig is om aan te tonen dat de bestuurder van de politieauto aansprakelijk is voor uw letselschade, kunt u het beste een beroep doen op de expertise van een letselschade specialist. Hij of zij heeft namelijk de kennis en ervaring in huis om aan te tonen dat de bestuurder van de politieauto zijn bevoegdheid om van de verkeersregels af te wijken onjuist heeft toegepast. Zo staat u niet alleen tegenover een sterke tegenpartij en heeft u de grootste kans om een schadevergoeding te ontvangen voor uw letselschade na de aanrijding.

Schadevergoeding claimen

Als blijkt dat de bestuurder van de politieauto aansprakelijk is voor uw letselschade, dan kunt u schadevergoeding claimen. Deze schadevergoeding bestaat uit alle kosten die verband houden met de aanrijding met de politieauto. De aansprakelijke partij zal u onder andere moeten compenseren voor alle medische kosten, schade aan uw voertuig en bijvoorbeeld misgelopen inkomsten of een lager inkomen doordat u tijdelijk of permanent niet meer kunt werken. Daarnaast heeft u recht op smartengeld als uw levensvreugde drastisch is ingeperkt door de gevolgen van de aanrijding met de politieauto. Laat uw schadevergoeding berekenen door een ervaren letselschade expert zodat u geen schadepost over het hoofd ziet en toch onnodig zelf voor een deel van de kosten opdraait.

Inschakelen letselschade jurist

Blijkt dat de bestuurder van de politieauto volledig aansprakelijk is voor uw letselschade, dan kan één van onze deskundige en ervaren letselschade juristen u gegarandeerd kosteloos bijstaan. U bent verzekerd van de beste juridische bijstand, zonder dat u daarvoor achteraf een rekening gepresenteerd krijgt. Zo hoeft u zich geen enkel moment zorgen te maken over de afwikkeling van uw letselschade. Wij stellen in samenspraak met u alle schadeposten vast, onderhandelen eventueel met de aansprakelijke partij en claimen uw schadevergoeding.

Heeft u letselschade na aanrijding met een politieauto? Neem dan contact op voor vrijblijvend advies. Wij bezoeken u indien u dat wenst ook thuis in Eindhoven.